Wat is het verschil tussen een krent en een rozijn? door: Wtjes.nl 11 November 2008
Rozijnen en krenten zijn beide gedroogde druiven. Het grote verschil tussen de twee zit ‘m in de druivensoort die wordt gebruikt. De Rozijn De rozijn wordt gemaakt van verschillende soorten druiven, vooral afkomstig uit Middellandse-Zeegebied, het Midden-Oosten, Zuid-Spanje, A... [More]

Currently rated 3.3 by 72 people

 • Currently 3.347221/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Tags: , , ,

Biologie

Wat is het grootste eiland van de wereld? door: Wtjes.nl 9 November 2008
Het grootste eiland van de wereld is Groenland. Met 2,175,590 km2 is groenland het grootst eiland. Australië wordt namelijk beschouwd als een continent, omdat het zo enorm groot is en over uniek plantaardig en dierlijk leven beschikt. Ook Antarctica wordt beschouwd als e... [More]

Currently rated 2.5 by 46 people

 • Currently 2.543478/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Tags: , , , , , ,

Aardrijkskunde

Wat is het grootste land ter wereld? door: Wtjes.nl 9 November 2008
Het grootste land ter wereld is Rusland. Rusland is ruim 17 miljoen vierkante kilometer groot. Op de tweede plaats staat Antarctica met 14 miljoen vierkante kilometer. Op de derde plaats komt Canada met iets minder dan 10 miljoen vierkante kilometer. Dan pas komt Amerika op de vierde plaats ... [More]

Currently rated 2.4 by 25 people

 • Currently 2.4/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Tags: , , , , ,

Aardrijkskunde

Wat is DNA? door: Wtjes.nl 6 November 2008
Elk levend wezen op aarde bestaat uit cellen. Deze cellen hebben allemaal een kern. De kern zorgt ervoor dat alles goed verloopt in de cel. Dit kan niet gebeuren zonder DNA (DesoxyriboNucleine Zuur). DNA bevat namelijk alle recepten (codes) om eiwitten(aminozuren) mee te maken. Deze aminozuren hebben allemaal hun eigen taak in ons lichaam. DNA is het bouwplan van ons lichaam. [More]

Currently rated 3.5 by 6 people

 • Currently 3.5/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Tags: , , , , , ,

Natuurkunde

19 wtjes over het menselijk lichaam die je nog niet wist? door: Wtjes.nl 4 November 2008
Een mens verliest tussen de 40 en 100 haren per dag. Een subtiel hoestje heeft een explosieve luchtverplaatsing tot gevolg met een snelheid tot 100km per uur Een nies kan zelfs een snelheid van 160 km per uur bereiken Elke postzegel die je likt levert 0,1 calorie op. Ee... [More]
Is de Mount Everest de hoogste berg van de wereld? door: Wtjes.nl 4 November 2008
Vanaf zeeniveau gemeten wel De Mount Everest is met een hoogte van 8844,43 vanaf zeeniveau meter de hoogste berg op aarde. De mount Everest ligt op de grens tussen Nepal en China in het Himalayagebergte. Dit gebergte onstond miljoenen jaren geleden toen India ineens naar het noorden begon te ... [More]

Currently rated 3.0 by 4 people

 • Currently 3/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Tags: , , , ,

Aardrijkskunde

Maak je tijdens je leven hersencellen aan? door: Wtjes.nl 3 November 2008
Tot voor kort dachten wetenschappers van niet. Echter uit nieuwe studies is gebleken dat er wel degelijk in een volwassen brein hersencellen worden aangemaakt. [More]

Currently rated 3.2 by 13 people

 • Currently 3.153846/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Tags: , , , , , , ,

Biologie

Powered by BlogEngine.NET 1.4.5.0